Ouderbegeleiding bij NPI

Ouderbegeleiding is bedoeld voor ouders van kinderen en jongeren die in therapie zijn bij het NPI, of voor ouders die samen met een therapeut willen stilstaan bij aspecten waar ze in hun ouderschap moeite mee hebben of in vastlopen.

Doel ouderbegeleiding

Het doel van ouderbegeleiding is om jou en de therapeut over en weer te informeren over hoe het gaat met je kind en de behandeling. Jij bent voor jouw kind de belangrijkste opvoeder, dus jouw steun is belangrijk en noodzakelijk voor de ontwikkeling en behandeling van je kind. Je leert stil te staan bij de manier waarop je jouw ouderschap vormgeeft en hoe je daarmee de ontwikkeling van je kind meer ruimte kunt geven.

Werkwijze

Afhankelijk van de problematiek voer je gesprekken met de therapeut van je kind, of juist met een andere behandelaar die zich speciaal op jou richt. Hoe vaak dat nodig is, wordt afgesproken met de ouderbegeleider. De aandacht richt zich vooral op de relatie tussen jou en je kind of de jongere. Je kunt tijdens deze gesprekken vragen stellen over je kind en over de behandeling, maar ook over hoe je als ouder functioneert en over de problemen die je hierbij ervaart.