Behandelingen voor volwassenen

Het NPI biedt de volgende therapieën:

Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT) 
Schematherapie
Affect Fobie Therapie
Individuele psychotherapie 
Groepsgerichte psychotherapie 
Dagbehandeling
Blended behandelingen (combinatie van online en face-to-face sessies)
GIT-PD
Vaardigheidstrainingen

Bekijk hier twee interviews met oud-cliënten van het NPI.

Wat is nodig voor een succesvolle behandeling?

  • Samenwerking met de behandelaar
    Een goede werkrelatie met uw behandelaar is de basis van alle gesprekken bij het NPI. Dat betekent dat u vertrouwen heeft in uw behandelaar en het gevoel heeft dat u met hem of haar samen aan uw problemen kunt werken. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar juist voor mensen met persoonlijkheidsproblemen die vaak al zo veel tegenslagen in relaties en samenwerking met anderen hebben ervaren, is dat vaak niet het geval. Wij zullen u daarom ook geregeld vragen hoe u de gesprekken ervaart en uw helpen gelijk iets te bespreken als u in de samenwerking met uw therapeut iets dwars zit.
  • Doorzettingsvermogen en motivatie
    Het is nodig te accepteren dat het soms een tijd kan duren voordat resultaten zichtbaar worden, zeker als de problemen al lang bestaan of erg hardnekkig zijn. Zowel de behandelaren als u zelf hebben daarbij doorzettingsvermogen nodig om goed te begrijpen waar u klachten vandaan komen en om tot een duurzame verandering te komen.
  • Nadenken over het waarom van uw klachten
    Voor een behandeling is het nodig dat iemand stil probeert te staan bij zichzelf en bij eigen gevoelens en gedachten. Het beste resultaat ontstaat als u meer inzicht krijgt in waar de klachten vandaan komen. Uw behandelaar zal u daarbij uiteraard helpen, maar het is belangrijk dat u zichzelf ook gemotiveerd voelt om hiermee aan de slag te gaan.

Sitemap