Wanneer kom ik in aanmerking voor een behandeling?

Behandeling bij het NPI wordt aangeraden wanneer bepaalde persoonlijkheidstrekken jouw functioneren belemmeren. Om tot een goede behandeling van je klachten te komen, geven wij enkele overwegingen:

  • Aansluiten bij de beleving van de klachten. Voor een psychotherapeutische behandeling is het nodig dat iemand stil probeert te staan bij zichzelf en bij eigen gevoelens en gedachten. Mogelijk zal dat niet altijd lukken; het gaat om de intentie.
  • Doorzettingsvermogen en motivatie. Het is nodig te accepteren dat het een tijd kan duren voordat resultaten zichtbaar worden. En er is echte motivatie nodig om via het beter begrijpen van de klachten tot duurzame verandering te komen.
  • Samenwerking tussen patiënt en behandelaar. Een goede ‘match’ tussen patiënt en behandelaar is belangrijk. Het is belangrijk dat je je bij de kennismaking met de behandelaar afvraagt of je bij deze behandelaar in behandeling wilt.
  • Wanneer problematisch gebruik van alcohol, drugs of andere middelen bij jou op de voorgrond staat, dien je voor deze klachten behandeld te worden, bijvoorbeeld bij Jellinek. Desgewenst kun je hiernaast bij ons een behandeling volgen voor jouw persoonlijkheidsprobleem.