Ouderbegeleiding bij NPI

Ouderbegeleiding is bedoeld voor ouders van kinderen en jongeren die in therapie zijn bij het NPI, of voor ouders die samen met een therapeut willen stilstaan bij aspecten waar ze in hun ouderschap moeite mee hebben of in vastlopen.

Doel ouderbegeleiding

Het doel van ouderbegeleiding is om u en de therapeut over en weer te informeren over hoe het gaat met uw kind en de behandeling. U bent voor uw kind de belangrijkste opvoeder, dus uw steun is belangrijk en noodzakelijk voor de ontwikkeling en behandeling van uw kind. U leert stil te staan bij de manier waarop u uw ouderschap vormgeeft en hoe u daarmee de ontwikkeling van uw kind meer ruimte kunt geven.

Werkwijze

Afhankelijk van de problematiek voert u gesprekken met de therapeut van uw kind, of juist met een andere behandelaar die zich speciaal op u richt. Hoe vaak dat nodig is, wordt afgesproken met de ouderbegeleider. De aandacht richt zich vooral op de relatie tussen u en uw kind of de jongere. U kunt tijdens deze gesprekken vragen stellen over uw kind en over de behandeling, maar ook over hoe u als ouder functioneert en over de problemen die u hierbij ervaart.

 

Sitemap