Behandeling

Het NPI biedt gespecialiseerde behandelingen binnen de randstad. Grofweg zijn er drie soorten behandelingen: individuele behandeling, groepsbehandeling en intensieve behandeling. Ook is het mogelijk dat je aanvullend medicatie krijgt via een psychiater. Bij de intake wordt met jou bepaald wat het beste is en wordt een specifieke behandelmethode uitgekozen. Je kunt de NPI keuzewijzer aan de linkerkant van de pagina gebruiken om aan de hand van een beperkt aantal vragen een inschatting te maken waarvoor je in aanmerking kan komen. Ook kun je bij de behandelingen voor volwassenen en de behandeling voor kind en jeugd informatie vinden over de verschillende soorten behandeling die het NPI aanbiedt.

We vragen onze cliënten altijd om hun partner, familielid of vriend(in) mee te nemen naar de intake of om in ieder geval bij het adviesgesprek aanwezig te zijn. Als je niet weet wie je mee wilt nemen dan kun je dit bespreken met de intaker. De intaker kan met je meedenken wie je kunt betrekken bij je behandeling.

Engelstalig aanbod

Voor niet Nederlands sprekende cliënten biedt het NPI een beperkt Engelstalig aanbod. De behandeling heeft meer focus en een minder brede opzet dan voor Nederlandstaligen. Op deze manier kunnen onze behandelaren, die Engels niet als moedertaal hebben, onze cliënten zo efficiënt mogelijk helpen. Het behandelaanbod voor niet Nederlandstalige mensen met persoonlijkheidsproblematiek is in Nederland erg beperkt. Het NPI probeert op deze manier een bijdrage te leveren, naast andere Amsterdamse zorgaanbieders. We doen op deze manier ons best jou zo goed mogelijk te helpen.

Kwaliteit

De kwaliteit van onze behandelingen wordt met een cliëntvolgsysteem geborgd en volgens HKZ-normen bewaakt. Ben je niet op zoek naar meer informatie over onze behandelingen maar wil je je direct aanmelden? Dan vind je hier meer informatie.